• Overview
 • Trip Outline
 • Trip Includes
 • Trip Excludes
 • Reviews

No details found.

Itineraries

Dan 1.

Vukovar

Dolazak u popodnevnim satima, prijava u smještaj (apartmani/sobe***) i osvježenje. Odlazak na večeru u Izletište Gondola u Sotinu, koja nosi titulu Okusi Srijema i Slavonije. Izletište je uređeno u ambijentu Srijema i Slavonije a i mogu reći da se i takva slasna hrana krije u njemu. Ako niste čuli za zlatne ruke naše teta Luce sad budete..:) Noćenje.

Dan 2.

Vukovar

Nakon doručka posjet Gradskom muzeju smještenom u baroknom Dvorcu Eltz. Muzej je osvojio prestižne europske nagrade. Muzejski postav rasprostire se kroz 17 soba, sa sofisticiranom opremom i interaktivnim uređajima. stalni postav gradskog muzeja pokriva vremenski raspon od 8000 godina. Nakon posjeta Muzeju prošetati ćemo se prema baroknoj jezgri, krećući se prema Vuki. Vidjeti ćemo rodnu kuću, nobelovca Lavoslava Ružičke, zavjetnu kapelu Sv. Roka, zaštitnika od kuge, sagrađenu 1740. godine. Sa druge strane Vuke, na njenoj lijevoj strani naići ćemo na Grand hotel. Hotel je izgrađen krajem 19. st.. Zanimljivo je to da je uz ugostiteljske sadržaje imao i kazališnu dvoranu. 1919. god. prodan je radnicima koji su ga pretvorili u Radnički dom. Središte Starog Vukovara prepoznatljivo je po kućama s baroknim lukovima. Nekoć su to bile obrtničke radionice i trgovine koje su rječito govorile o ekonomskoj moći bogatijeg sloja vukovarskog građanstva. Šećući došli smo i do mjesta gdje možete doživjeti okuse meda, vina, sireva i još mnogo delicija i uživati u ručno rađenim suvenirima, došli smo do Vrhunsko Vukovarskog Shopa. Plovidba glavnom Europskom ulicom, Dunavom, s pogledom na grad i njegove znamenitosti, turističkim brodom. Ručak u okruženju Park šume Adica u restoranu. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje ili šetnju kroz predivnu i mirnu Park šumu Adicu. Posjet Muzeju Vučedolske kulture koji je spoj vrhunskog arheološkog, muzeološkog i arhitektonskog projekta. U svom postavu prezentira kulturni fenomen jedne civilizacije kroz njezin svakodnevni život, ali i duhovna, intelektualna i revolucionarna tehnološka dostignuća. Otkrijte i doživite mističan svijet Vučedola! Posjet Franjevačkom muzeju, samostanu i župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova. Franjevački muzej objedinjuje kompleksnu građu koju su franjevci sakupljali od ranog 18. st. Jeste li znali da je Crkva sv. Filipa i Jakova treća po dužini u Hrvatskoj?
Posjet Vodotornju, koji koliko je impresivan izvana iz unutrašnjosti nudi još veći doživljaj. Slobodno vrijeme za obilazak parka oko Vodotornja i kavu. Nakon večere povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 3.

Ilok

Nakon doručka, odlazak u Ilok, grad vina i vjenčanja. Putem ćete vidjeti nepregledne vinograde i voćnjake koji se izmjenjuju na podnožju Fruške Gore. Razgled srednjovjekovne jezgre Iloka sa stručnim vodičem. U razgledu ćete vidjeti dvorac Odescalchi impresivnu građevinu koja je nastala na osnovama dvora kralja Nikole Iločkog iz 15 stoljeća, u kojemu je smješten muzej grada Iloka. Posjet Interpretacijskom centru smještenom u baroknoj građevini, Kuriji Brnjaković. Ručak u restoranu Stari podrum, koji svojim uređenjem vraća u prošlost, a u ponudi menu-a su srijemske delicije karakteristične za ovaj kraj. U objektu se nalazi uređena kušaonica, te prodaja vina i suvenira koje nude cjelokupnu proizvodnu paletu vina Iločkih podruma. Nakon ručka posjet tradicionalno uređenoj vinariji sa mogućnošću kušanja vina. Odlazak na jednu od najboljih vinogradarskih pozicija u kontinentalnoj Hrvatskoj, na Ladanjsko imanje Principovac. Imanje je nekad služilo kao ljetnikovac obitelji Odescalchi… To je sve što ćemo vam reći za sad… Posjet jednoj od vinarija grada Iloka. Večera i povratak u smještaj.

Dan 4.

Tordinci i Vinkovci

Nakon doručka odlazak i krećemo na Acin salaš u Tordincima. Želimo da zavirite kroz kapiju Acinog salaša gdje sve miriše na tradiciju. To je mjesto koje odiše prošlošću: tradicijske kućice, sobe uređene na način kako su to radile naše bake. Možete vidjeti domaće životinje, dječica mogu jahati ponije, uživati u prirodi i seoskom okruženju. Za ručak ćete kušati spoj domaće i tradicionalne kuhinje. Što je za desert? Znate li što su gomboci sa vrhnjem? Poslije ručka i odmora čuje se poziv: Dođi u Vinkovce! Vinkovci su najstariji europski grad, najstarije urbano naselje. Zanimljiva je činjenica da Vinkovci imaju kontinuitet življenja od 8300 g. Po dolasku u grad razgledavanje grada sa stručnim vodstvom. U razgledavanju ćete vidjeti: Zgradu Gradskog muzeja (gdje možete saznati sve što vas zanima o najstarijem naselju, značenju Oriona) trg bana Josipa Šokčevića, posjetiti crkvu sv. Euzebija i Poliona uz predivni park koji se veže uz pješačku zonu. U podnici pješačke zone ugrađeni su motivi Oriona, najstarijeg indoeuropskog kalendara. Kad već spominjemo Orion, odvest ćemo vas i na mjesto gdje je Orion pronađen, davne 1977. pri kopanju temelja sadašnjeg hotela Slavonija. Laganom šetnjom uz lijenu rijeku Bosut doći ćemo do rodne kuće Ivana Kozarca, poznatoga hrvatskog književnika. Spomenik vinkovačkom Romeu i Juliji, nalazi se ispred književnikove stare kuće. Nakon obilaska, selfija sa Romeom i Julijom, krećemo se prema gotičkoj crkvi sv. Ilije na Meraji. Slobodno vrijeme za kavu i vlastite sadržaje. Večera u restoranu u samom centru grada, poznatom po vrhunskoj kvaliteti i raznolikoj ponudi specijaliteta kontinentalne kuhinje,spravljenih od dnevno svježih namirnica. Povratak u smještaj.

Dan 5.

Osijek i Kopački rit

Nakon doručka put ka Osijeku i Osječkoj Tvrđi. Osijek je najzeleniji hrvatski grad, s čak 17 parkova. Barokna Tvrđa je najbolje očuvani kompleks. Petrova i Pavlova crkva stoji uz bok sa zagrebačkom i đakovačkom katedralom. Široke secesijske ulice podsjećaju na bečke… Osijek je zanimljiv i po tramvaju. Jedini je grad u Slavoniji i jedini uz Zagreb, čijim se ulicama kreće. Bio je i prvi grad u Hrvatskoj koji je dobio taj, tada vrlo moderan način javnog prijevoza. Dolaskom u Osječku Tvrđu, naći će te se na Trgu Sv. Trojstva, gdje se nalazi zavjetni kip Sv. Trojstva, koji je podignut da bi zaštitio grad od kuge. Na Trgu je najupečatljivija zgrada Arheološkog muzeja. Laganom šetnjom dolazimo do Crkve Sv. Mihaela, Isusovačkog samostana, Gradskih zidina i vodenih vrata. Panoramski razgled Europske avenije (secesijske ulice). Šetnja šetnicom uz Dravu i zimsku luku, do kon-katedrale Sv. Petra i Pavla.
Nakon razgledavanja Osijeka odlazak u Kopački rit. A prije obilaska naravno ručak, jer za boravak u prirodi treba energije i zato vas vodimo u restoran zvan Didin konak u Kopačevu. restoran je smješten na bajkovitom seoskom imanju i obiluje širokom ponudom tradicionalnih baranjskih delicija. Ručak sad treba i potrošiti, stoga krenimo u Kopački rit. Znate li da ga često nazivaju europskom Amazonom? I da on nikada nije istog oblika? Prirodni je močvarni rezervat bogat biljnim i životinjskim svijetom. Na pristaništu na jezeru očekuje vas brod kojim započinje uzbudljiva avantura kroz čudesni svijet poplavne doline Dunava. A nakon razgledavanja vodimo vas u destinaciju u srcu Kopačkog rita u kojem će vaš boravak biti čisti užitak i nezaboravno iskustvo. Ovisno vašim strastima i fizičkim mogućnostima možete: biciklirati, promatrati ptice na poučnoj stazi, koristiti adrenalinski park ili čisto na sunčanoj terasi ispijati svoju kavu. Večera u restoranu, koji se nalazi u sklopu centra. Povratak u smještaj. Noćenje

Dan 6.

Đakovo

Nakon doručka, odjava. Put pod noge do Đakova. Stižemo do srca Slavonije. I gdje prvo otići državnu ergelu ili u najljepšu katedralu? Idemo do Državne ergele Lipicanaca, koja je osnovana davne 1506. godine. Toliko je čarobna da je očarala i englesku kraljicu Elizabetu II, koja je došla posjetiti Ergelu. Zatim ju je i 2016. godine posjetila i vojvotkinja od Cornwalla- Camillu. Želite li i vi upoznati konje lipicance na jedan drugačiji način? Dogovoriti ćemo posebnu ponudu Ergele. Vjerojatno ste sad već i ogladnili, pa bi mogli i na ručak u restoran koji spaja tradicionalnu hranu s modernom. Šećući kroz pješačku zonu- korzo (gdje možete pojesti sladoled i popiti kavu) doći ćete do crkve Svih Svetih.
Prošetati ćemo do „najljepše katedrale od Venecije do Istanbula“, remek djela biskupa J.J. Strossmayera, točnije katedrale sv. Petra. Nakon katedrale, na Strossmayerovu trgu koji je okružen biskupskim kurijama i sjemeništem vidjeti ćete spomenik biskupu J. J. Strossmayeru. Iza biskupskog dvora nalazi se Strossmayerov perivoj. Povratak.

 • noćenje u sobama/apartmanima ***
 • večera dobrodošlice
 • ulaznice u muzeje (Eltz, Vučedol, Franjevački, Vodotoranj, Ilok, Vinkovci, Osijek)
 • ulaznica u Kopački rit
 • ulaznica u Ergelu Đakovo
 • plovidba brodom
 • ručak na salašu
 • stručno vodstvo
 • razgledavanje kompleksa Iločkih podruma uz stručno vodstvo
 • posjet vinariji
 • organizacija putovanja
 • jamčevina i pdv-e
 • osiguranja
 • prijevoz
 • 4 ručka i 4 večere
 • fakultativni posjeti
 • osobni troškovi, pića, napojnice i sve ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje

There are no reviews yet.

Be the first to review “…Tamo gdje Dunav budi nebo…”