• Trip Outline
  • Reviews

No details found.

Itineraries

Dan 1.

Dolazak u Vukovar

Dolazak u popodnevnim satima, prijava u smještaj i osvježenje. Odlazak na večeru u Izletište Gondola u Sotinu, koja nosi titulu Okusi Srijema i Slavonije. Izletište je uređeno u ambijentu Srijema i Slavonije a i mogu reći da se i takva slasna hrana krije u njemu. Ako niste čuli za zlatne ruke naše teta Luce sad budete..:) Noćenje.

Dan 2.

Vukovar, Ilok

Nakon doručka odlazak na dogovorenu medicinsku masažu tijela ili medicinsku limfnu drenažu (a može i oboje) ili... Nakon tretmana, odlazak u Ilok, grad vina i vjenčanja. Putem ćete vidjeti nepregledne vinograde i voćnjake koji se izmjenjuju na podnožju Fruške Gore. Razgled srednjovjekovne jezgre Iloka sa stručnim vodičem. U razgledu ćete vidjeti dvorac Odescalchi impresivna je građevina nastala na osnovama dvora kralja Nikole Iločkog iz 15 stoljeća, u kojemu je smješten muzej grada Iloka. Posjet Interpretacijskom centru smještenom u baroknoj građevini, Kuriji Brnjaković. Ručak u restoranu Stari podrum, koji svojim uređenjem vraća u prošlost, a u ponudi menu-a su srijemske delicije karakteristične za ovaj kraj. U objektu se nalazi uređena kušaonica, te prodaja vina i suvenira koje nude cjelokupnu proizvodnu paletu vina Iločkih podruma. Nakon ručka posjet tradicionalno uređenoj vinariji sa mogućnošću kušanja vina. Odlazak na jednu od najboljih vinogradarskih pozicija u kontinentalnoj Hrvatskoj, na Ladanjsko imanje Principovac. Imanje je nekad služilo kao ljetnikovac obitelji Odescalchi… To je sve što ćemo vam reći za sad… Večera i povratak u smještaj.

Dan 3.

Vukovar, Tordinci i odlazak

Nakon doručka, odjava. Posjet Vodotornju, koji koliko je impresivan izvana iz unutrašnjosti nudi još veći doživljaj. Slobodno vrijeme za obilazak parka oko Vodotornja i kavu. Nakon razgledavanja „Veličanstvenoga“ krećemo na Acin salaš u Tordincima. Želimo da zavirite kroz kapiju Acinog salaša gdje sve miriše na tradiciju. To je mjesto koje odiše prošlošću: tradicijske kućice, sobe uređene na način kako su to radile naše bake. Možete vidjeti domaće životinje, dječica mogu jahati ponije, uživati u prirodi i seoskom okruženju. Za nedjeljni ručak ćete kušati spoj domaće i tradicionalne kuhinje. Što je za desert? Znate li što su gomboci sa vrhnjem? Poslije ručka, odmora i uživancije, povratak.

There are no reviews yet.

Be the first to review “Vikend u Vukovaru i Iloku”