• Overview
  • Trip Outline
  • Reviews

No details found.

Itineraries

Dan 1.

Dolazak u Vukovar

Dolazak u popodnevnim satima, prijava u smještaj (ugodni i komforni apartmani/sobe***) i osvježenje. Odlazak na večeru u restoran, smješten na samoj obali Dunava, koji nudi gastronomski doživljaj uz riblje i slavonske specijalitete, vrhunsku ponudu pića i domaćih kolača i torti. Noćenje.

Dan 2.

Vukovar

Nakon doručka odlazak na dogovorenu medicinsku masažu tijela, medicinsku limfnu drenažu (a može i oboje)…Umirujuća šetnja kroz predivnu i mirnu Park šumu Adicu. Ručak u okruženju Park šume Adica u restoranu. Posjet Gradskom muzeju smještenom u baroknom Dvorcu Eltz. Muzej je osvojio prestižne europske nagrade. Muzejski postav rasprostire se kroz 17 soba, sa sofisticiranom opremom i interaktivnim uređajima. stalni postav gradskog muzeja pokriva vremenski raspon od 8000 godina. Nakon posjeta Muzeju prošetati ćemo se (turističkim vodičem naravno) prema baroknoj jezgri, krećući se prema Vuki. Sa druge strane Vuke, na njenoj lijevoj strani naići ćemo na Grand hotel. Hotel je izgrađen krajem 19. st.. Zanimljivo je to da je uz ugostiteljske sadržaje imao i kazališnu dvoranu. 1919. god. prodan je radnicima koji su ga pretvorili u Radnički dom. Središte Starog Vukovara prepoznatljivo je po kućama s baroknim lukovima. Nekoć su to bile obrtničke radionice i trgovine koje su rječito govorile o ekonomskoj moći bogatijeg sloja vukovarskog građanstva. Šećući došli smo i do mjesta gdje možete doživjeti okuse meda, vina, sireva i još mnogo delicija i uživati u ručno rađenim suvenirima, došli smo do Vrhunsko Vukovarskog Shopa. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Plovidba glavnom Europskom ulicom, Dunavom, s pogledom na grad i njegove znamenitosti, turističkim brodom. Nakon večere povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 3.

Vukovar i odlazak

Nakon doručka, posjet Vodotornju, koji koliko je impresivan izvana iz unutrašnjosti nudi još veći doživljaj. Slobodno vrijeme za obilazak parka oko Vodotornja i kavu. Posjet Muzeju Vučedolske kulture koji je spoj vrhunskog arheološkog, muzeološkog i arhitektonskog projekta. U svom postavu prezentira kulturni fenomen jedne civilizacije kroz njezin svakodnevni život, ali i duhovna, intelektualna i revolucionarna tehnološka dostignuća. Otkrijte i doživite mističan svijet Vučedola! Po povratku u grad slobodno vrijeme za vlastite sadržaje, šetnju i kavu. Ručak u restoranu. Povratak.

There are no reviews yet.

Be the first to review “Vikend u Vukovaru”